BAŞKAN BAŞAK'TAN İSRAİL HÜKÜMETİNE KINAMA

Türkiye Milletvekilleri Birliği Genel Başkanı Ramazan BAŞAK, İsrail'in Mescid-i Aksa'yı Müslümanlara kapatması ve askerlerinin Mescid-i Aksa'ya postallarıyla girmesini, asla kabul edilemez olduğunu belirterek şiddetle kınadı.

Gündem 8.11.2014 11:40:16 0
BAŞKAN BAŞAK

Türkiye Milletvekilleri Birliği Genel Başkanı Ramazan BAŞAK, İsrail’in Mescid-i Aksa’yı Müslümanlara kapatması ve askerlerinin Mescid-i Aksa’ya postallarıyla girmesini, asla kabul edilemez olduğunu belirterek şiddetle kınadı.

Türkiye Milletvekilleri Birliği Genel Başkanı Ramazan Başak yaptığı açıklamada; İsrail’in Mescid-i Aksa’yı Müslümanlara kapatması ve askerlerinin Mescid-i Aksa’ya postallarıyla girmesinin, ciddi suistimallere yol açacağına dile getirerek bu çirkin uygulamaları kabul edilemez buldu.

 35 kişiden oluşan ve bir grup İsrail milletvekilinin de dahil olduğu bu aşırı eylemle zorla kutsal Harem-i Şerif’e girilmesi ve bunu takiben İsrail polisinin, Mescid-i Aksa’nın taşıdığı ruhani değerleri ve hassasiyetleri hiçe saymasını da şiddetle kınadığını belirtti..

 60’lı yıllardan bu yana ilk defa Mescid-i Aksa’nın tamamen Müslümanlara kapatılması ve askerlerin postallarıyla birlikte camiinin içine girmiş olmaları, bu olaylarda 17 kişinin yaralanması ve Kur`an-ı Kerimler`in yere fırlatıldığı olaylarda, bu sefer barbar saldırının, tüm Müslümanlar için en kutsal mekanlar arasında yer alan Kudüs’teki Mescid-i Aksa`ya yöneltildiğini belirtti.

 Başak, “İsrail Hükümetine İslam’ın kutsalları üzerindeki tahrik hareketinden geri dönmesi çağrısı yapıyor ve bu durumu şiddetle kınıyorum” açıklamasında bulundu.


ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ

 

 

 


30.2° / 18.8°
  • BIST 100

    11060,57%2,99
  • DOLAR

    32,20% 0,07
  • EURO

    35,02% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2499,18% -0,44
  • Ç. ALTIN

    4002,77% -0,29